Nasi Goreng Sardin Kelam Kabut - Faizzah Amir

Friday, 31 January 2020

Nasi Goreng Sardin Kelam Kabut










Cerita pagi tadi. Nasi Goreng Sardin Kelam Kabut. Haha. Itulah namanya. Tak ada resepi pun. Nak tahu cara membuatnya kena lah berada di dalam keadaan 'rushing' dulu. Haha. Joke.

Kisahnya pagi ni kelam kabut dah lambat nak pergi bertugas. Tapi still nak buat sarapan untuk diri sendiri dan family. So benda pertama nampak dalam kabinet dapur ialah tin sardin. Capai terus buat nasi goreng. Sayur ke mana. Apa pun ke mana. Tapi telur dadar tu tak dilupakan ye. Hehehe

Tapi puas hati la jugak. Not bad sedap jugak nasi goreng aku tu. Kalau aku tak puji siapa lagi nak puji kan. Jenggg.. Eh jap siapa kata tak ada orang puji. Suami aku yang baru balik kerja pagi ni pun terus mengadap nasi goreng sardin kelam kabut ni dengan penuh berselera. Bila selera maknanya sedap la kan. Bagi kemas sikit perut katanya bila pagi makan yang berat-berat. Hehehe.

Oklah.. Tak mau cerita panjang-panjang. Nanti entri lain kita cerita sarapan lain lak. Alright bye korang ❤️

6 comments:

  1. Kadang masak yg campak-campak tu lah yg paling sedap 😁

    ReplyDelete
  2. Kelam kabut pun nampak sedap je.. janji kenyang..

    ReplyDelete
  3. kelam kabut pun jadi jugak tu kan..hahahah

    ReplyDelete
  4. Tak pernah lagi cuba resepi ni. Nanti nak try lah

    ReplyDelete
  5. Izin promo ya Admin^^
    bosan tidak ada yang mau di kerjakan, mau di rumah saja suntuk,
    mau keluar tidak tahu mesti kemana, dari pada bingung
    mari bergabung dengan kami di ionqq^^com, permainan yang menarik dan menguras emosi
    ayo ditunggu apa lagi.. segera bergabung ya dengan kami...
    add Whatshapp : +85515373217 ^_~

    ReplyDelete
  6. nasi goreng sardin ???
    nampak sedap faiza.
    then couple dgn telur dadar plak tu.
    wow!!!

    ReplyDelete

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. [https://faizzahamir.blogspot.com/] does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information.

Thank You.