Breakfast Simple Mengimbau Zaman Kanak-Kanak - Faizzah Amir

Saturday, 22 February 2020

Breakfast Simple Mengimbau Zaman Kanak-Kanak





Assalamualaikum. Hari sabtu ni aku rasa nak breakfast yang simple2 jela. Apakah yang simple2 itu? Rasa nak makan cereal ngan susu macam bebudak. Hehe..

Tapi hari ni tekak tak mau laa Cornflakes or Fitnesse macam selalunya. Hari ni iollss nak bersarapan bersama Kellogg's Froot Loops Breakfast Cereal dengan berkuahkan susu Marigold HL Plain Low Fat Milk. Ambik kau berkuahkan teruihh.. Kang ada orang confused sis Fiza ni nak cerita pasal sarapan ke atau nak bagi resepi sarapan pagi? Hehehe mestilah bukan resepi. No no no...


Cuma selalunya cereal ni aku suka la mix dengan buah-buahan atau kismis
 Tapi kan kalau macam Froot Loops ni ke, Choco Crunch or Honey Stars ke aku lagi suka makan dengan susu je simple2. Mengimbau memori zaman kanak-kanak gitu... Kalau tak silap time budak-budak dulu ada aku makan ala2 macam Froot Loops ni juga rupa dia. Trix Cereal tak silap keluaran Nestle tak silap ada gambar rabbit kat kotak.

Nanti nak beli banyak lagi cereal favourite zaman kanak-kanak dulu. Penuhkan stok almari. Bukan untuk breakfast je kan, kadang buat kunyah-kunyah depan tv pun syok jugak.

Oklah sambung lagi nanti ye. Aku nak mikir nak masak menu apa pula untuk lunch kejap lagi.....

2 comments:

  1. dulu kecik2 jarang nak makan macam ni, omputih sangat...kalo dapat sekali dua tu, rasa special gilerrr

    ReplyDelete
  2. ha'ah betul Trix cereal, suka sangat makan masa kecik dulu tapi tak selalu la beli

    ReplyDelete

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. [https://faizzahamir.blogspot.com/] does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information.

Thank You.