Isnin, 30 April 2018

Warna Warni Ramadhan Buffet at Rilek The Cafe Swiss-Inn Johor Bahru

Assalamualaikum syg2 ku semua..semoga sentiasa sihat dan sentiasa dalam lindungan Allah S.W.T hendaknya..aaminnn..

Ermm..sedar tak sedar kita sekarang dah berada di dalam bulan syaaban(bulan islam)..so tak lama je lagi kita akan menempuh bulan Ramadhan Al-Mubarak..alhamdulillah..tak sabar rasanya kan..dah terbayang beribadah berterawih bersama keluarga..dan menjalani ibadah berpuasa dan berbuka puasa..

Cerita pasal berbuka puasa ni, korang dah plan belum nanti berbuka puasa kat mana??yela sesekali tak salah korang nak berbuka puasa kat luar bersama family or kawan2..

So aku nak cadangkan korang terutamanya yang di area Johor Bahru dan sekitarnya..or yang kebetulan secara sengaja atau tidak sengaja terlajak ke jb ni..jomla plan berbuka puasa korang di Rilek The Cafe Swiss-Inn Johor Bahru

Bertemakan "Warna Warni Ramadan" apa yang boleh aku katakan pelbagai hidangan istimewa dari masakan Melayu, Cina, India dan juga Western boleh korang nikmati dalam pakej ini.. Pencuci mulut dan kuih muih pun disediakan dalam pelbagai jenis dan citarasa tau..memang tak rugi berbuka puasa di Rilek The Cafe Swiss-Inn Johor Bahru ni..

Ok ni aku nak listkan sikit beberapa hidangan menu istimewa di "Warna Warni Ramadan" Rilek The Cafe antaranya~~
🍴 Sup Rawon
🍴 Whole Lamb with Briyani Rice
🍴 Asam Pedas Bandar Maharani
🍴 "Kong Po" Chicken
🍴 Udang Masak Lemak Rebung
🍴 Laksa Johor
🍴 Otak-Otak (x tau kenapa tapi otak-otak kat sini rasa lain dari yang biasa aku pernah makan..sampai tak sedar wehh makan banyak huhu..korang mesti kena cuba rasa jugak)
🍴 Pasta
🍴 Sate

Ok jom jamu selera tengok antara gambar-gambar yang sempat aku ambil ni~~

Haishh..aku memang memula dah serbu part dessert.. 😂😍😍


Abam2 chef ni la yang masak hidangan2 yang superb kat Rilek The Cafe



Of course salah satu tumpuan aku mesti kat western food..pencinta pasta huhu 






Excited first time join media preview hehehe..

Bahagia tau wajah bila dapat menjamu makanan yang sedap-sedap ni 😝

Paling excited dapat jumpa geng JDT Blogger..thanks uollsss sudi memberi peluang.. 😘


So jangan tunggu-tunggu lagi jom kita plan berbuka puasa reramai kat sini tak kira la bersama keluarga atau rakan-rakan korang..untuk tempahan dan sebagainya boleh baca butir-butir di bawah ni~~



WARNA-WARNI RAMADHAN BUFFET 2018 at Rilek The Cafe Swiss-Inn Johor Bahru dari 17 May hingga 14 June 2018

Early Bird Promotion
Voucher Purchase From: 1 April to 30 April 2018
Rm78 nett/Adult
Rm34 nett/Child(4-11 years old) 

Special Deal - Buy 5 Adult Vouchers Free 1 Voucher

Normal Price
Rm98 nett/Adult
Rm40 nett/Child

Pelbagai menu istimewa antaranya Sup Rawon, Whole Lamb with Briyani Rice, Asam Pedas Bandar Maharani, 'Kong Po' Chicken, Laksa Johor, Udang Masak Lemak Rebung, Otak-Otak dan pelbagai lagi.. 

For reservation and inquiries, please call 07-218 3333 or email info@sijb.swissgarden.com




6 ulasan:

  1. Haii Faizzah..nasib baik sempat kita bersua dan berkenalan..
    Terus lapor nampak laksa Johor ...

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. Sedih xmenyempat nak jamah..suami kite je dpt rasa senyap2 dia makan xajak 😂

      Padam
  3. pertama kali dapat bersua muka. rileks the cafe memang best.
    Janji Kita

    BalasPadam