Sabtu, 24 Mac 2018

Malindo Air, Pesawat Terhebat di Asia


Credit pictures by ~ Traveloka Website


Assalamualaikum geng, apa khabar? Semoga korang sihat-sihat belaka. Selalu I cerita pasal venue percutian kan, so this time around I nak citer pula pasal transportation. Nak sembang pasal kereta banyak pulakkan dari proton ke perodua dari merc ke bmw, tapi bukan kereta yang I nak citer, bukan juga basikal bmx. Korang pernah dengar tak Malindo Air?  It is one of the budget flight tapi selesa. Malindo Air ni adalah company yang based di Malaysia dan nama dia digabungkan dari Malaysia dan Indonesia. Unik kan? Confirm senang melekat dalam kepala nama Malindo Air. Gitteww..ok jom scroll kita story lebih panjang..

Malindo Air (OD/MXD) is a hybrid airline that combines premium full-service and Low-Cost Carrier (LCC). 2 in 1 service diorang so korang can pick ikut keselesaan korang. Malindo Air is a joint cooperation between Malaysia National Aerospace and Defence Industries (NADI) and Lion Air Indonesia. CEO diorang pulak adalah Chandran Rama Muthy bekas assistant to President Director of Lion Air Indonesia. Panjang kan. Haaa kenalah bagitau dulu kat korang so korang boleh kenal siapakah top people dalam Malindo Air.

Di Traveloka, korang boleh book the flight tiket untuk Fly with Malindo Air  secara online, semudah di hujung jari. In the meantime korang surf, survey and book the hotel from traveloka, u guys boleh book flight ticket sekali. Atau book flight ticket dulu sebab takut cepat habis. Biasalah kan kalau kita lambat book takut melepas peluang kita nak pergi bercuti or bekerja kat outstation. Easy kan? I dah cakap.

So meh sini I citer camne nak book Malindo Ticket online, first sekali korang select route mana yang korang nak pergi. Banyak choices yang ada untuk korang pilih. Then pilih date yang korang nak pergi, the jadual yang ada nanti akan ada sekali price for ur calculation untuk cost vacation korang. Easy as that. Then fill in info pasal passenger. Kalau book 4 seat jangan korang isi nama yang sama, isi the exact name n information the passenger. Senang nanti stewardess or steward nak greeting. After that korang pilih payment method. Lepas setel semua, Malindo e-ticket akan disend ke email korang, so don’t forget to check ur email as e-ticket ni penting. Print lepas dapat n bawa airport. Just that make sure date korang dalam e-ticket tu betul so takdelah korang datang awal sehari ke airport sebab excited sangat. Hahaha.

Malindo Air female flight attendant memang semuanya cantik-cantik belaka dan sedap mata memandang sebab uniform diorang adalah white kebaya and batik long skirt with the combination of red and purple. This uniform also emphasizes on flexibility in serving passengers on board. So comfortable untuk passenger to them is number one. Nak create suasana selesa dalam kapal terbang. Untuk yang stress pun boleh relax tengok stewardess yang asyik lalu lalang pesan untuk pakai tali pinggang. Remember to somebody husband, jangan tengok lama-lama yer nanti tak pasal-pasal kena cubit dengan wife masing-masing(like me..haha).. Korang boleh juga order snacks or meals or drinks dalam flight so no worries untuk yang lapar or dahaga.

Malindo Air started its operation on 1 May 2013, korang boleh naik dari KLIA or Subang Airport. Malindo Air boleh travel ke banyak negara di Asia such as Bangladesh, India, Indonesia, Malaysia, Nepal, Singapura and Thailand. So kalau u guys plan nak explore the whole Asia, why not naik Malindo kan. Kerusi leather, kaki yang selesa untuk sesiapa yang berkaki panjang. Lepas tu untuk travel yang jauh sikit ada 11 inch tablet device untuk tengok movie, Wifi and tempat cucuk plug nak caj fon pun ada untuk business class(ni paling penting bagi i..maklumlah blogger kan..sambil menyambil boleh update entry untuk blog or blogwalking)..

I’ll assure u guys that u wont be disappointed sebab Malindo Air ni sangat pentingkan service yang terbaik no matter if u take business or economy class. Easy to book in Traveloka, guaranteed comfortable along the journey, easy to book flight ticket. So apelagi korang, jom explore and have fun!!!

3 ulasan:

  1. menarik info ni sis, hari nk book ticket dah, tpy on9 banking maslah plak. thanks info. done follow by me https://cakapsinilah.blogspot.my/

    BalasPadam
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam
  3. hai , ain datang dari jdt blogger . salam perkenalan :)

    BalasPadam