Sabtu, 11 Mac 2017

Atasi Masalah Kulit Sensitif dengan "MamaMade CLEAR SKIN Manjakani Skin Wash"

Masalah kulit sensitif sering ada di kalangan kita.. salah seorangnya aku ler.. 😢😢

Memang tak best la..lagi pulak kalau lepas pakai make up tu jerawat cepat je membiak..yela kita orang perempuan ni tak lari dalam penggunaan kosmetik dalam seharian hidup kita..paling kurang pun mesti pakai bedak kan.. lagi pulak kosmetik yang kita pakai tu ada bahan kimia yang kita sendiri pun tak tau dari mana sumber bahan nya.. boleh jadi efek yang tak bagus pada kulit.. haishhh 😥😥

Tapi korang dan aku tak perlu risau lagi.. sebab dah ada sabun pencuci seluruh kulit dari muka hingga la ke hujung kaki.. dan sabun ni jugak bebas dari sls, paraben dan juga bahan kimia yang lain tau..jadi tak rasa ragu-ragu nak gunakan pada kulit..


"MamaMade CLEAR SKIN Manjakani Skin Wash" adalah produk sabun penjagaan kulit yang berasaskan "Homemade & Natural" macam yang aku cakap tadi ianya tak dipengaruhi dengan bahan-bahan kimia.. kulit sensitif yang ada parut jerawat pun boleh gunakan sabun ni tau..


Sabun ni jugak mengandungi Manjakani.. okey mungkin ramai yang da tau kebaikan Manjakani tapi aku nak list kan sikit kat sini.. antara kebaikan Manjakani ialah ~

🌸 Melancarkan Peredaran
🌸 Anti Oksida ~ Melambatkan Penuaan
🌸 Mencegah bau yang tak enak
🌸 Membantu Menyingkirkan Bakteria


Contoh macam aku ni balik kerja memang rasa kulit gatal dan tak bermaya je..yela bile pergi kerja kita akan terdedah dengan persekitaran semasa pergi dan balik ke tempat kerja..terkena habuk ke atau hama yang kita tak nampak..pastu balik confirm gatal-gatal rasa nak garu je..huhu jangan tau.. nanti kuku kita tu ada kuman buat kulit jadi makin teruk..sedangkan aku pernah terbaca satu fakta jangan selalu usik kulit muka tu dengan jari sebab jari kita mudah terdedah dengan bakteria persekitaran..so kena rajin cuci muka..cuci dengan apa?? cuci dengan "MamaMade CLEAR SKIN MANJAKANI SKIN WASH" lerr.. hehehe





4 ulasan:

  1. Hai Kak Faiz.

    Jalan jalan sini. Uyul ada anjurkan Giveaway. Jemput join.
    ****************************************
    Jemput join Uyul Rosli 1st Giveaway!! 100pcs Name Card untuk dimenangi. >>
    Uyul Rosli 1st Giveaway | Blonolog Blogger Picisan
    ****************************************

    BalasPadam