Khamis, 30 Mac 2017

Pencarian Bloglist Cikjaja bagi April dan May

http://jajakaktus.blogspot.my/2017/03/pencarian-bloglist-cikjaja-bagi-april.


Tag blogger: +yaya cendana  +Siti Rohaida Yusof  +Mar Mansor  +Hernee Nazir

Assalamualaikum and hai semuaaa!


Bloglist cikja dah kosong since sebulan yang lepas. So, kalini cikja nak buat pencarian bloglist baru, yeay!

Syarat nak join pencarian ni senang jeee:

1. Ehem, mestilah kena follow blog cikja.

2. Follow instagram @smshandcraft (ada chance tinggi ni)
  * kalau tade insta, mention ye dalam post!

3. Tag kawan blogger at least 4blogger sahaja!

4. Tajuk entry mestilah "Pencarian bloglist CikJaja bagi Apr dan May"

5.  Link kan blog cikja pada banner and copy balik syarat-syarat ni, okay?



P/s : jangan lupa tinggal kan link blog korang okay? Pemenang bloglist bebila je cikja umum!💕




Much love,
Suhaizasuki @ Cikjaja.

Segmen Blogwalking Janji Kita

Assalamualaikum


Segmen Blogwalking Janji Kita | Untuk julung kalinya Blog Janji Kita melancarkan Segmen Blogwalking. Tujuan segmen untuk mengeratkan lagi silaturahim sesama blogger, support sesama blogger dan mengenali blogger-blogger lain juga.

http://jnjikita.blogspot.my/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html

Syarat-syarat penyertaan :-

1. Terbuka kepada semua blogger Malaysia.

2. Follow Blog Janji Kita.

3. Add to Circle Google + Mar Mansor

4. Follow Instagram @janji_kita

5. Like page FB Janji Kita

6. Copy banner di atas dan backlink ke entri ini. Buat entri bertajuk "Segmen Blogwalking Janji Kita".

7. Tinggalkan URL entri anda di ruangan komen.

8. Segmen akan tamat pada 5/4/2017 jam 11.59 malam.

❤❤❤❤❤

Hadiah menarik menanti blogger bertuah. Kira lucky draw lah. Apa hadiah tu? Jeng..jeng..jeng..rahsia..
Jemput join ye kawan-kawan semua.



Sabtu, 18 Mac 2017

UYUL ROSLI 1ST GIVEAWAY

UYUL ROSLI 1ST GIVEAWAY | Salam. Untuk julung kalinya, Uyul menganjurkan Giveaway. Selalu join Givaway rakan rakan Blogger. Kali ini Uyul pulak anjurkan. Siapa boleh sertai? Sesiapa yang bergelar Blogger dan menetap di Malaysia boleh sertai Uyul Rosli 1st Giveaway ini.

http://www.uyulrosli.com/2017/03/uyul-rosli-1st-giveaway.html

 SYARAT PENYERTAAN: 
Follow blog uyulrosli[dot]com | Add To Circle Google+ Uyul Rosli | Like Fanpage Uyul Rosli Official | Follow Instagram Uyul Rosli | Subscribe Youtube Uyul Rosli.
Buat entri bertajuk "Uyul Rosli 1st Giveaway".
Copy banner di atas dan backlink ke entry ini.
Tinggalkan URL entri di entry Uyul Rosli 1st Giveaway.
Giveaway akan MULA pada jam 1:00pm, 17 Mac 2017 (Jumaat) dan TAMAT pada jam 11:59pm, 24 Mac 2017 (Jumaat).

 SENARAI HADIAH: 
3 X 100PCS Name Card (T&C)
2 X RM10 Topup
2 X RM5 Topup

Pemenang akan dipilih melalui random.org dan akan diumumkan pada 28 Mac 2017 (Selasa).

7 orang pemenang bakal dipilih secara random.
Lebih 30 orang join, Uyul tambah hadiah lagi!!
Cepat bagitahu kawan kawan yang lain join sekali.

GIVEAWAY MARCH BY HERNEENAZIRDOTCOM

Giveaway pertama untuk tahun 2017 dari herneenazir.com. Dijemput kawan-kawan blogger untuk join giveaway saya. Jangan malu-malu jangan segan-segan. Saya dengan berbesar hati ingin memberikan 5 hadiah untuk 5 orang pemenang bertuah.

http://herneenazir.com/2017/03/15/giveaway-march-by-herneenazir-com/

Hadiah menarik:
1 x Supermom Planner 2017 (Ada 2 muka surat #doodlebyherneenazir yang boleh diwarnakan)
1 x Supermom Personal Notebook
3 x Topup RM10

Syarat-syarat sah penyertaan:

1. Follow blog herneenazir.com (senaraikan di bloglist anda)
2. Like Fanpage herneenazir.com
3. Follow https://www.instagram.com/herneenazir/
4. Add To Circle Google+ Hernee Nazir
5. Buat entri bertajuk Giveaway March by herneenazir.com, copy banner dan backlink ke entri ini.
6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen di entri ini.
7. Giveaway akan bermula pada 15 Mac sehingga 26 Mac 2017 jam 11.59 malam.

Saya akan pilih pemenang melalui random.org Keputusan pemenang akan saya diumumkan pada 27 Mac 2017.

Sabtu, 11 Mac 2017

Atasi Masalah Kulit Sensitif dengan "MamaMade CLEAR SKIN Manjakani Skin Wash"

Masalah kulit sensitif sering ada di kalangan kita.. salah seorangnya aku ler.. 😢😢

Memang tak best la..lagi pulak kalau lepas pakai make up tu jerawat cepat je membiak..yela kita orang perempuan ni tak lari dalam penggunaan kosmetik dalam seharian hidup kita..paling kurang pun mesti pakai bedak kan.. lagi pulak kosmetik yang kita pakai tu ada bahan kimia yang kita sendiri pun tak tau dari mana sumber bahan nya.. boleh jadi efek yang tak bagus pada kulit.. haishhh 😥😥

Tapi korang dan aku tak perlu risau lagi.. sebab dah ada sabun pencuci seluruh kulit dari muka hingga la ke hujung kaki.. dan sabun ni jugak bebas dari sls, paraben dan juga bahan kimia yang lain tau..jadi tak rasa ragu-ragu nak gunakan pada kulit..


"MamaMade CLEAR SKIN Manjakani Skin Wash" adalah produk sabun penjagaan kulit yang berasaskan "Homemade & Natural" macam yang aku cakap tadi ianya tak dipengaruhi dengan bahan-bahan kimia.. kulit sensitif yang ada parut jerawat pun boleh gunakan sabun ni tau..


Sabun ni jugak mengandungi Manjakani.. okey mungkin ramai yang da tau kebaikan Manjakani tapi aku nak list kan sikit kat sini.. antara kebaikan Manjakani ialah ~

🌸 Melancarkan Peredaran
🌸 Anti Oksida ~ Melambatkan Penuaan
🌸 Mencegah bau yang tak enak
🌸 Membantu Menyingkirkan Bakteria


Contoh macam aku ni balik kerja memang rasa kulit gatal dan tak bermaya je..yela bile pergi kerja kita akan terdedah dengan persekitaran semasa pergi dan balik ke tempat kerja..terkena habuk ke atau hama yang kita tak nampak..pastu balik confirm gatal-gatal rasa nak garu je..huhu jangan tau.. nanti kuku kita tu ada kuman buat kulit jadi makin teruk..sedangkan aku pernah terbaca satu fakta jangan selalu usik kulit muka tu dengan jari sebab jari kita mudah terdedah dengan bakteria persekitaran..so kena rajin cuci muka..cuci dengan apa?? cuci dengan "MamaMade CLEAR SKIN MANJAKANI SKIN WASH" lerr.. hehehe





Khamis, 2 Mac 2017

Apakah itu Top Note, Middle Note & Base Note Di Dalam Wangian??

Haii.. ermm aritu masa aku wat entry pasal perfume tu ada kawan yang tanya apa yg aku membebel pasal top notes, middle notes dan base notes. Ingat aku tulis lagu ke?? Sebenarnya aku pun tak tau hihi tapi bila ada orang dah tanya teringin jugak nak amik tau so startla google sana sini.. Jadi kat sini aku nak share penerangan ringkas tentang komposisi top note, middle note, dan base note dalam wangian yang kita pakai hari-hari tu..



🌸 Top Note 🌼
"Top Note" adalah komposisi yang paling atas atau utama dalam bau wangian.. Kenapa dia yang paling atas dan paling utama??Sebab korang boleh bau top notes ni dengan semburan pertama wangian korang tu.. Top notes ni juga merupakan note yang paling penting bagi pencipta wangian.. Yela bila korang pergi kedai nak beli perfume mesti korang akan menilai bau daripada sekali semburan je kan..tu yang buat korang tertarik sama ada nak beli wangian tersebut atau tak.. Jadi bauan first sekali yang korang dapat dari semburan wangian tu adalah "Top Note"...

🍀 Middle Note 🌿
"Middle Note" pula adalah note kedua selepas "Top Note" ataupun note pertengahan dalam wangian..Korang boleh rasa komposisi bauan dari "Middle Note" lepas 15-30 minit dari semburan pertama..Perubahan bauan ini juga disebabkan oleh kerana tindak balas alkohol dalam wangian yang mula meruap kepada si pemakai..Bauan dari "Middle Note" ni juga tak boleh jadi penentu kepada keharuman sesuatu wangian.

🍁 Base Note 🍂
"Base Note" pula adalah note yang paling bawah atau yang terakhir dalam sesuatu wangian.."Base Note" juga dikatakan menunjukkan bau yang sebenar dalam wangian."Base Note" juga lebih banyak pati dari alkohol dan baunya juga lebih tajam dan ianya dapat dirasai 30 minit selepas semburan pertama.